söndag 15 november 2009

Tvåbarnsmamman...

Nu har jag varit hemma i två dagar och det har gått bra med allt hittills ;) Eller helt ok med vissa saker *ler* Har fått sår på ett av brösten så när Lennox ska ammas så håller jag typ på att dö :)) Nu har min älskling införskaffat "kupor" + nån bröstsalva så nu känns det inte som om jag ska dö, men gå i tusen bitar iallafall! Gruvar mig ändå inför amningen.. men men det går väl över :) Jag är jätte glad att det funkar den här gången så jag ska väl inte klaga :)) Lennox suger som aldrig förr!!




Leon då?!! Han är verkligen världens stoltaste storebror!! Jätte snäll med Lennox, pussar och kramar och vill gärna hålla hela tiden :) Däremot har han blivit väldigt högljudd, vill ha all uppmärksamhet, tjatar och gnäller om allt och inget... Men det är väl hans sätt att berätta att nånting har blivit annorlunda här i familjen :) Vi föröker ge han mer tid och tålamod eftersom man inte vill bli arg, säga stopp och bara tjata på han hela tiden... Det är svårt, men vi måste ändå tänka ett steg längre än vad Leon kan :) Han behöver oxå få sin egentid och det försöker vi ge han :)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser och lär om livet som tvåbarnsmamma! :)
Kramar!
Anna
Sköt om er!

Helene Taflin sa...

Vad skönt att allt verkar fungera. Jag tror att Leon kommer att lugna sig lite också bara det får bli lite vardag för honom också. Vi gjorde också som ni, vi gav Thea lite extra uppmärksamhet i början sen lägger sig allt och livet går tillbaka till vardagen igen. Kram på dig och pussa lill-Lennox från mig. Ett underbart namn!

Jossan-Wellness by me! sa...

Roligt att höra hur Leon regagerar:)

Hoppas ni får en mysig dag med ert nya lilla fina tillskott.

KRAMAR

Elin sa...

Skickar massa kärlek till dig gumman - Hoppas ni får en fin dag och att ammningen går bra. KRAAAM

Suzanne sa...

Åh vännen, jag är helt övertygad om att ni gör det bästa för både Leon och Lennox. Jag må vara 2-barnsmamma sedan 2½ år tillbaka (men hjälp vad fort tiden går, det där lät ju hysteriskt länge det...) men nån expert på såna här grejer det blir man då aldrig.

När vi fick komma hem med Oliwer (som kallades Lillebror i 3 veckor ;-)) så gav vi Ida små "ansvarsområden" så att hon oxå fick känna sig delaktig i den nya familjemedlemmen. När Oliwer skulle badas t.ex. så fick hon tvätta hans fötter med en liten gul tvättlapp. Hon var sååå stolt över det och såklart kunde ingen tvätta Lillebrors fötter lika bra som hon ;-)

Kanske ni kan införa nåt liknande när de dagliga rutinerna lagt sig lite? Behöver ju inte vara badning, kanske nåt annat som att han får välja strumporna till Lennox eller nåt sånt? Så att han känner sig mer delaktig bara?

Nä vet du vad, nu svammlar jag iväg igen...som vanligt!

KRAM vännen, NI gör ett kanonjobb hela familjen!!!

Linda sa...

Anna: Haha.. jaa jag är ju inte direkt nåt proffs, här lär jag mig hela tiden, å för dig kommer det ju att gå galant!!

Helene: Jaa amningen känns jättebra, förutom ena bröstet då ;) Och jag tror som du att nu i början så är det ju såklart en stor omställning för Leon, lägger sig nog om ett tag :) Visst är Lennox ett coolt namn *hihi*

Jossan: Va kul att höra.. :) Vi har softat hela dagen.. nu ska jag snart åka och hämta den stora killen på dagis :))

Elin: Tack!! Söt du är :))

Suzanne: Jamen det är nog en bra idee.. med ansvarsområde.. för nu får han oxå hjälpa mamma jätte mycket, han får väldigt mycket beröm och han blir så stolt :)) Jag tror ju gärna på att uppmuntra och att barnen får vara med i alla situationer, så vi hoppas att det går vägen..

PUSS på er...

♡ Kakan♡ sa...

Han är så fin:-) Jobbigt med amningen men sådär blir det ju i början men sår och så. För mig blev det också så. Jag ska hålla tummarna att amningen funkar denna gång.

Stor kram!

Åsa sa...

Åh men hello, vilken ljuvlig liten kille :) Ja, tänk vad stort för Leon att bli storebror, inte lätt jämt, säkert allra helst i början, men det låter som ett klokt beslut! Gud vad mysigt, du har nu tre killar!!! kram på er!

Josefin sa...

Men va söt han är.....Njut nu å snusa på han mycket och leon såklart! Hors nååt Stor kram

Therese sa...

Vilken liten goding =)

Linda sa...

Kakan: Jaa visst är han *hihi* Amningen ja.. den gör ju fördjävligt ont från början... men det har absolut blivit bättre, och jag är så nöjd att han tar bröstet :))

Åsa: Nää som sagt en stor omställning :)) men jag är super glad att han är så snäll och omtänksam med Lennox :) Det blir bra med tiden :)) Å jaaa jag har tre killar, lovely!!!

Jossan: Jaa min lilla Lennox :)) Jaa snart får ni komma tycker jag!! Mycket snart!! *ler*

Therese: Jaa gullungen min :)) Hoppas allt är bra med er..

Kraaam på er