tisdag 2 februari 2010

Ögoninflammation...

Det är vanligt med ögoninflammationer hos barn, ofta i samband med en virusinfektion som förkylning. Ögonvitan blir röd och irriterad och det rinner kladdig vätska, som oftast är gulaktig, från ögat. Vanligtvis ser ögat svullet ut. För det mesta läker det inom en vecka utan behandling. Ögoninflammation smittar lätt.

Ögoninfektionen smittar lättast bland små barn eftersom de leker så nära varandra. Smittan sprids bland annat när barnet gnuggar sig i ögonen och sedan tar på leksaker eller på andra barn. Om barnet har var i ögonen är det bra att tvätta rent ögat så ofta det behövs med vanligt vatten. Använd en kompress eller bomull och tvätta utifrån yttre ögonvrån mot den inre.För att förebygga ögoninfektioner är det bra att vara noggrann med att tvätta händerna om många i omgivningen är förkylda. Det är också bra om man både hemma och i förskolan byter handdukar ofta.



Leons vänstra öga är rött och lite svällt, men det är inge var.. Hoppas det går över snart! :)

5 kommentarer:

Suzanne sa...

Hej vännen!

Vi håller tummarna här hemma att Leon´s öga snabbt blir bra!
Ögoninflammationer är inge roligt alls att ha =(
Vi har varit skonade från det flera år nu, men när Ida var pyttis fick hon behandlas 3-4 ggr för det.

Fotona på skruttisarna i inlägget tidigare är helt underbara.
Sista kortet på Lennox - åh vad jag vill tjusas med honom på det kortet!

KRAM

vera sa...

uscha lillstackarn hoppas han blir bar i ögat snart då! inte kul alls det vet man ju själv vad det irriterar i ögat=/kram kram från vera=)

Linda sa...

Suzanne: Jaa jag hoppas de :)) Det smittar ju så lätt, så det har bara gått runt runt på dagis.. Å jaa visst är han goo på det kortet, ska snart ha en date så du får snuza :))

Vera: Nää jag vet :) Inte skönt alls.. men vi hoppas på bättring tills imorgon!

Kraaam

Suzanne sa...

Gumman!
Har du sett ICA nyhet för februari? Kvarg under ICA`s eget märke. Ca 2 kr billigare per förpackning jämtemot den Kesella som finns på ICA här i Matfors. Borde ju komma på Bergsgatan oxå tycker jag. Säkert inte lika billigt som Lidl, men lite billigare än annars iaf =)

Kram

Linda sa...

Suzanne: Va?!! Nää det har jag inte sett... det var en glad nyhet!! Men Lidl är ju ändå dom bästa *hihi* Hoppas du mår bättre!!

Kramis